English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αλέκος Λεώνης: Τα Τρίκαλα δικαιώνουν την επιλογή μας

Αποκλειστική συνέντευξη του Προπονητή της Εθνικής Ομάδας Volley Ανδρών 
στο site του Ασκληπιού.




Ξεκίνησε από τα γήπεδα του μπάσκετ φτάνοντας μέχρι τον προθάλαμο της Εθνικής Παίδων, τον κέρδισε όμως το volley που έγινε κομμάτι της ζωής του , όπως λέει ο ίδιος. Πιστεύει ότι ένας καλός προπονητής πρέπει να είναι πάντα και ένας καλός μαθητής των παικτών που έχει. Χρήζει φαβορί την Φιλανδία,  δηλώνει ότι στόχος της Εθνικής είναι, όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για την πρόκριση στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013, και προτείνει ξεκάθαρους κανόνες που δεν θα παραβιάζονται στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, μεταφορά της δυναμικής του αθλήματος στην Περιφέρεια και κίνητρα στα Σωματεία που κάνουν ανάπτυξη.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέκου Λεώνη που δόθηκε στο site του Ασκληπιού. 

  1. Κόουτς, γιατί ο Αλέκος Λεώνης ασχολήθηκε και αγάπησε το volley;
Στην αρχή είχα ασχοληθεί με το Μπάσκετ και μάλιστα είχα φτάσει μέχρι τον προθάλαμο της Εθνικής Παίδων, με προπονητή τον Θόδωρο Ροδόπουλο. Στην συνέχεια ο σωματότυπός μου κατά κύριο λόγο μας έκαναν εμένα και τον αείμνηστο παράγοντα Ιωαννίδη Μάριο να πάρουμε την απόφαση να ασχοληθώ με το Volley. Αρχικά το βρήκα ενδιαφέρον, μετά όμως με την βοήθεια πολύ καλών προπονητών (Λεμονίδης Δημήτρης, Νάτσης Σταύρος, Μίχαλος Αυγουστής, Τεκτονίδης Γιώργος, Τάσκωφ, Αστάγιεφ) πραγματικά έγινε κομμάτι της ζωής μου. 
  1. Ηρακλής Θες/νίκης, ένας μεγάλος σταθμός στην προπονητική σας καριέρα. Τι ήταν αυτό που δημιούργησε την μεγάλη ομάδα του Ηρακλή τα προηγούμενα χρόνια;
Η σύμπνοια, ο κοινός στόχος μεταξύ προπονητών και παραγόντων και πολύ μεράκι για δουλειά.
Όσοι ήταν κοντά στην ομάδα ήξεραν και ξέρουν πως τους πρώτους τίτλους η ομάδα τους κέρδισε με την στήριξη Ελλήνων παικτών, που πίστευαν στην διάκριση της ομάδας (Ιωαννίδης, Μποζίδης, Αμαξόπουλος, Πασπαλάς, Γκιρτζίκης, Μέλκας, Κράβαρικ, κ.α). Στη συνέχεια οι τίτλοι έφεραν και άλλους τίτλους με την προσθήκη πολύ καλών ξένων παικτών.
  1. Εθνική ομάδα. Τα τελευταία χρόνια προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στην Εθνική ομάδα των Ανδρών. Πως είναι για ένα προπονητή να βρίσκεται ανάμεσα στους κατά τεκμήριο καλύτερους αθλητές του volley;
Και στον Ηρακλή και στον ΠΑΟ αλλά και στην Εθνική Ομάδα κουβαλάς πάντα ένα αίσθημα ευθύνης. Για να μπορείς να βοηθάς μεγάλους αθλητές πρέπει να εξελίσσεσαι στο αντικείμενό σου και ταυτόχρονα να είσαι πολύ καλός μαθητής των παιχτών που έχεις. Διαφορετικά η συμβίωση γίνεται εφιάλτης με φυσικό επακόλουθο την αποβολή σου από μεγάλες ομάδες.
  1. Τρίκαλα Σεπτέμβρης 2011, Προολυμπιακό τουρνουά. Πως βίωσε ο Αλέκος Λεώνης τους αγώνες;
Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Οι τοπικοί παράγοντες, οι αθλητές, ο κόσμος βρέθηκαν κοντά μας και μας αγκάλιασαν. Ο κόσμος των Τρικάλων αγάπησε την Εθνική Ομάδα και εμείς το νιώσαμε πολύ καλά αυτό το συναίσθημα.
  1. Σεπτέμβρης 2012, Προκριματικά Πανευρωπαϊκού. Γιατί πάλι Τρίκαλα;
Αυτή η αμεσότητα που υπάρχει μεταξύ του κόσμου των Τρικάλων και της Εθνικής μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση και πιστεύω απόλυτα πως κάθε μέρα που περνάμε στη Πόλη, δικαιολογεί την απόφαση αυτή.
  1.  Τι έχουν να περιμένουν οι φίλαθλοι των Τρικάλων και όλοι οι φίλοι του Volley από αυτή την Εθνική Ομάδα στα πλαίσια των Προκριματικών;
Η Εθνική Ομάδα συμμετέχει σε έναν όμιλο με δυνατές ομάδες. Φαβορί για την πρώτη θέση είναι η Φιλανδία. Η Εθνική μας μαζί με το Μαυροβούνιο και την Ρουμανία είναι σχεδόν ισοδύναμες ομάδες. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσους αγώνες περισσότερους μπορούμε, ώστε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
  1. Η παρουσία σας τόσα χρόνια στο χώρο του volley προσδίδει βαρύνουσα σημασία στην άποψή σας, για ότι έχει να κάνει με το άθλημα. Τι πιστεύετε λοιπόν ότι χρειάζεται να γίνει σε πρωταγωνιστικό επίπεδο για τις ομάδες (Α1, Α2);
Ξεκάθαροι όροι και κανόνες που δεν θα παραβιάζονται για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Μεταφορά της δυναμικής του αθλήματος στην Περιφέρεια. Στο μέλλον οι ομάδες που θα πρωταγωνιστούν θα πρέπει να είναι από την Περιφέρεια. Τέτοιες προσπάθειες στηρίζονται καλύτερα και δυναμικότερα από τις τοπικές λοινωνίες
  1. Πιστεύοντας ότι τα πρώτα βήματα ενός αθλητή στο volley θα καθορίσουν και την μετέπειτα πορεία του, τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει σε αναπτυξιακό επίπεδο από αυτούς που καλλιεργούν το άθλημα;
Απλά, κίνητρα στα Σωματεία που βγάζουν αθλητές για τις Εθνικές ομάδες. Κίνητρα σε προπονητές για τον ίδιο λόγο, (π.χ. πρόσληψη από ομοσπονδία και κάλυψη ενός μέρους του μισθού τους)
  1. Παράγοντας – γονέας. Λύση ή αναγκαίο κακό;
Είναι συνηθισμένο στον Ελληνικό αθλητισμό, ο γονέας να είναι και παράγοντας. Το ότι είναι συνηθισμένο δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο. Οι ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί. Το ταλαντούχο παιδί θα πάρει το δρόμο του, είτε έχει γονέα παράγοντα είτε όχι. Αρκεί να έχει καλό προπονητή.
  1. Τι θα λέγατε σήμερα σε ένα παιδί 10 ετών που θέλει να ασχοληθεί με το volley;
Πρώτα το Σχολείο και μετά το volley. Αν δεν είσαι πνευματικά ώριμο άτομο, όσο και ταλέντο να έχεις, δεν έχεις μέλλον.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

1η Συγκέντρωση αγωνιστικών τμημάτων


Την 1η συγκέντρωση για την νέα χρονιά πραγματοποίησαν τα αγωνιστικά τμήματα του Ασκληπιού, την Παρασκευή 31 Αυγούστου στο Στάδιο των Τρικάλων, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.
  Στη συγκέντρωση βρέθηκαν τα τμήματα Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων, συνοδευόμενα από τους προπονητές της ομάδας.
    Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ασκληπιού κ. Γιαννούλης, αφού ευχήθηκε Καλή Χρονιά σε όλους, έθεσε τους στόχους της ομάδας για την νέα χρονιά. Μια νέα χρονιά που βρίσκει τον Ασκληπιό με αυξημένες υποχρεώσεις σε όλα τα επίπεδα μια και θα πρέπει καταρχήν να διαφυλάξει τα κεκτημένα της προηγούμενης χρονιάς, προσπαθώντας να κάνει και ένα βήμα παραπάνω.
    Μην ξεχνάμε ότι στη χρονιά που πέρασε η ομάδα είχε πολλές επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Οι γυναίκες βρεθήκαν μια ανάσα από την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία χάνοντας την άνοδο στον τελικό. Η ομάδα των Παγκορασίδων ήταν πρωταθλήτρια στην Κεντρική Ελλάδα, η ομάδα των Παμπαίδων κατέκτησε την 2η θέση στην Κεντρική Ελλάδα και οι ομάδες των Παίδων και των Κορασίδων κατέκτησαν την 4η θέση στην Κεντρική Ελλάδα.
      Στη συνέχεια όλα τα τμήματα υπό τις οδηγίες των προπονητών ξεκίνησαν την πρώτη προπόνηση μπαίνοντας πλέον σε αγωνιστικούς ρυθμούς δίνοντας βάση στην φυσική κατάσταση και τις επόμενες μέρος θα βρεθούν στα Κλειστά γήπεδα συνεχίζοντας την προετοιμασία.




Αρχειοθήκη