English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη Καμινάρη Βαγγέλη

Μεγάλη τιμή και πρόκληση ο Ασκληπιός
           
            Εργάτης του αθλήματος, με σημαντικές διακρίσεις στο χώρο, μέλος του προπονητικού team της Εθνικής Ανδρών 1993-95 με επικεφαλής τον μεγάλο Χιλμπέρτο Χερρέρα, βοηθός προπονητή της Εθνικής γυναικών 1993.
            Θεωρεί μεγάλη τιμή και πρόκληση τον Ασκληπιό θέτοντας σαν στόχο να πάει το Σύλλογο ένα βήμα πιο πέρα. Πιστεύει στην συνεργασία αθλητών-διοίκησης-γονέων για το καλό της ομάδας και θεωρεί παράσημο για έναν προπονητή να τον αποκαλούν ¨ ακούραστο εργάτη του αθλήματος¨
            Με μεγάλη χαρά μίλησε στο blog του Ασκληπιού

            Κύριε Καμινάρη
  1. Με την ευκαιρία της ανάληψης του γυναικείου τμήματος, και θέλοντας να σας γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος, πείτε μας λίγα λόγια για σας.
Είμαι καθηγητής Φυσ. Αγωγής του 32ου Δημ. Σχ. Τρικάλων και προπονητής Πετοσφαίρισης Α΄ κατηγορίας. Σπούδασα στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών (Καποδιστριακό), από όπου πήρα το πτυχίο μου καθώς και το δίπλωμα της Ειδικότητας Πετοσφαίρισης με «Άριστα». Ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα το 1982 και έχω καθοδηγήσει αρκετές ομάδες έως σήμερα. Σημαντικότατη περίοδο στην καριέρα μου είναι η συμμετοχή μου στην προπονητική ομάδα της Εθνικής Ανδρών την περίοδο 1993 -95, με επικεφαλής προπονητή τον κ. Χιλμπέρτο Χερρέρα, καθώς και τη συμμετοχή μου ως βοηθός του προπονητή της Εθνικής Γυναικών κ. Γιώργου Δερμάτη το καλοκαίρι του 1993.
      Την περίοδο 1997 έως 2004 δίδαξα το μάθημα της Πετοσφαίρισης καθώς και την Ειδικότητα Πετοσφαίρισης στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, ως αποσπασμένος καθηγητής.

  1. Επιστροφή μετά από αρκετά χρόνια στην ομάδα του Ασκληπιού. Τι  ήταν αυτό που σας έκανε να αναλάβετε την ομάδα και τι σημαίνει για σας αυτή η επιστροφή;
Θεωρώ τον εαυτό μου έναν εργάτη του Τρικαλινού Βόλεϊ (σε όλες τις εκφάνσεις του). Επομένως η πρόσκληση του Δ.Σ. της ομάδας να αναλάβω τα ηνία της, αποτέλεσε για μένα μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη πρόκληση.
      Η επιστροφή μου δεν σημαίνει τίποτε παραπάνω από τη συνέχιση της προσφοράς μου στον Τρικαλινό αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα της καρδιάς μου.

  1. Μετά από σχεδόν ένα μήνα με τις αθλήτριες στην προετοιμασία, πως βλέπετε το μέλλον του γυναικείου τμήματος;
Αρκετά ελπιδοφόρο διότι από τη μία στελεχώνεται από αθλήτριες με Α κεφαλαίο, αθλήτριες που θα ήθελε κάθε προπονητής να συνεργάζεται μαζί τους και από την άλλη η παραγωγή αθλητριών από την Ακαδημία του συλλόγου εγγυάται το μέλλον της ομάδας μας.

  1. Τι στόχους θα βάζατε για την νέα χρονιά σε όλα τα τμήματα των γυναικών; (Γυναίκες-Νεάνιδες-Κορασίδες-Παγκορασίδες)
Οι στόχοι που θέτω είναι δύο. Πρώτον να βοηθήσω τα κορίτσια να γίνουν ολοκληρωμένες και ακτινοβολούσες προσωπικότητες, μέσα και έξω από τα γήπεδα και δεύτερον την κατάκτηση της υψηλότερης διάκρισης που μπορεί να πετύχει το κάθε τμήμα ξεχωριστά.

  1. Βρίσκεστε σε μια ομάδα που η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητριών είναι σε πολύ νεαρή ηλικία. Τι θα λέγατε στους συντελεστές της ομάδας αθλήτριες –Διοίκηση-γονείς, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας από την πλευρά του να προσφέρει για το καλό του συνόλου;
Το τρίπτυχο Αθλήτριες – Διοίκηση – Γονείς μαζί με τους προπονητές αποτελεί ουσιαστικά την ίδια την ομάδα. Επομένως η καλή συνεργασία όλων των παραπάνω στελεχών εγγυάται το καλό του συνόλου. Επιμεριστικά τώρα για τις αθλήτριες να πιστεύουν στον εαυτό τους και να τολμούν να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται για την κατάκτησή τους με επιμονή, υπομονή και συνέπεια μέσα από σκληρή δουλειά. Η Διοίκηση να είναι πάντα δίπλα στους αθλητές –τριες και να χαράζει νέους δρόμους, οδηγώντας τον Σύλλογο ψηλά σε διοικητικό επίπεδο. Τέλος οι Γονείς να συμπαρίστανται αμέριστα στα παιδιά τους, να τα βοηθούν, να τα ενθαρρύνουν, να αφουγκράζονται τις ανησυχίες τους, να μην καλλιεργούν πολύ υψηλές προσδοκίες και τέλος να συνεργάζονται και να επικοινωνούν συχνά με τους προπονητές των παιδιών τους.

  1. Κατά την γνώμη σας πότε ένας προπονητής μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένος και τι είναι αυτό που χρειάζεται ένας προπονητής για να πετύχει στο έργο του;
Ένας προπονητής, κατά την προσωπική άποψη, θεωρείτε πετυχημένος όταν δημιουργεί και ταυτόχρονα προάγει τους αθλητές του, καθιστώντας τους φωτεινές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Το μεγαλύτερο παράσημο για έναν προπονητή είναι να τον αποκαλούν «ακούραστο εργάτη του αθλήματος».
Για να πετύχει χρειάζεται αμέριστη συμπαράσταση από το περιβάλλον (διοίκηση, γονείς, φιλάθλους), υπομονή, ενθάρρυνση και κάθε βοήθεια στο έργο του.

  1. 2014. Πως βλέπετε το Βόλεϊ σε τοπικό αλλά και Εθνικό επίπεδο και τι είναι αυτό που θα πρέπει να γίνει για να ¨πάει¨ το άθλημα ένα βήμα πιο πέρα;
Σε τοπικό επίπεδο παρουσιάζει μια ανοδική πορεία με τις επιτυχίες τόσο των γυναικείων τμημάτων όσο και των ανδρικών. Οι επιτυχίες των κορασίδων και παίδων, οι κλήσεις σε κλιμάκια και Εθνικές ομάδες καθώς και οι μεταγραφές αθλητών και αθλητριών σε ομάδες Α΄ εθνικής κατηγορίας πιστοποιούν την ανοδική πορεία του Τρικαλινού βόλεϊ. Επίσης η εμφάνιση νέων σωματείων δείχνει μια στροφή του νεαρόκοσμου της πόλης μας και του νομού στο βόλεϊ. Αν μη τι άλλο αισιόδοξη προοπτική.
Σε Εθνικό επίπεδο δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, ιδίως για το ανδρικό κομμάτι. Βλέπω καθοδική πορεία του ανδρικού βόλεϊ και αντίθετα ανοδική για το γυναικείο.
Για το παραπάνω βήμα πρέπει να μπει το άθλημα μέσα σε όλα τα σπίτια της χώρας μας. Αυτό θα γίνει μόνο από την προβολή του αθλήματος μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης. Όταν τα συνδρομητικά κανάλια δείχνουν τα υπόλοιπα αθλήματα, είναι ευκαιρία για τη Δημόσια Τηλεόραση να δείξει το άθλημά μας. Είναι απαράδεκτο να διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στην Πολωνία και να μην βλέπουμε ούτε ένα στιγμιότυπο, να μην ακούμε ούτε μια είδηση από κανένα κανάλι. Δεν υπάρχει μόνο το Μπάσκετ και το Ποδόσφαιρο σ’ αυτή τη χώρα. Αν λοιπόν υπάρξει η ανάλογη προβολή τότε θα έχουμε και μεγαλύτερη προσέλευση παιδιών στα σωματεία.

  1. Σχολείο-Αθλητισμός. Πως μπορεί ο σύγχρονος μαθητής να συνδυάσει την μάθηση με την άθληση όταν είναι αναγκασμένος να βρίσκεται συνεχώς μεταξύ Σχολείου και φροντιστηρίου;
Το εκπαιδευτικό μας σύστημα πότε δεν βοήθησε τον αθλητισμό σ’ αυτή τη χώρα. Ούτε τον σχολικό αθλητισμό, ούτε τον εξωσχολικό. Από τη μια κόβει ώρες από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία και από την άλλη συνθλίβει τους μαθητές στις Συμπληγάδες του εξεταστικού συστήματος.
Προσωπικά, τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν κερδίσει τον σεβασμό μου και είναι πραγματικοί ήρωες. Καταφέρνουν, όχι χωρίς θυσίες είναι αλήθεια, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους και τις περισσότερες φορές να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Ωριμάζουν μέσα στα γήπεδα και γίνονται φωτεινά παραδείγματα για τους συνομηλίκους τους.
      Η σωστή οργάνωση του διαθέσιμου χρόνου τους είναι το κλειδί για την επιτυχία στο διπλό αγώνα τους. Η βοήθεια επίσης από τους γονείς απαραίτητη για να πετύχουν τα παιδιά στα αυξημένα καθήκοντα.

  1. Τι θα πρέπει να κάνει ο φίλαθλος για να βοηθήσει την προσπάθεια παικτών-προπονητή-Διοίκησης για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα; (και δεν εννοούμε την νίκη αυτή καθαυτή)
Να βρίσκεται συνέχεια δίπλα στους αθλητές και να χειροκροτεί κάθε τους προσπάθεια θετική ή αρνητική. Να στηρίζει τον αγώνα των αθλητών και να τους επιβραβεύει συνεχώς.


  1. Τι θα λέγατε σε ένα παιδί έτσι ώστε να του κεντρίσετε το ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το Βόλεϊ;
Το άθλημα του Βόλεϊ προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις, τέτοιες που δεν συναντάς σε κανένα άλλο άθλημα ατομικό ή ομαδικό. Προσφέρει την ολοκλήρωση του αθλητή στο προσωπικό και κοινωνικό τομέα, διότι είναι το μοναδικό άθλημα που στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ τιθασεύοντας τον εγωισμό και την έπαρση. Προάγει το αλληλοσεβασμό και τον αλτρουισμό. Από την άλλη αναπτύσσει ιδανικά αθλητικά σώματα με επιδόσεις που ταιριάζουν σε σπρίντερ και άλτες του ύψους μαζί. Η εκρηκτικότητα των αθλητών του Βόλεϊ και η ταχύτητα αντίδρασης τους βρίσκεται ψηλότερα από πολλά άλλα δημοφιλέστερα αθλήματα.
Αυτά θα του έλεγα και θα πρόσθετα ακόμη, ότι στην ακαδημία μας θα βρει αυτό που του ταιριάζει, μέσα σε ένα κλίμα αγάπης προς το παιδί και παιδαγωγικής προσέγγισης.


Τρίκαλα 20/9/2014
Για το site του Ασκληπιού
asaskv25.blogspot.com


Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρνουά Ελασσόνας

Πρώτη θέση ο Ασκληπιός

    Την πρώτη θέση στο τουρνουά της Ελασσόνας κατέκτησε η ομάδα των γυναικών του Ασκληπιού. Στο τουρνουά που έγινε στο ανακαινισμένο Κλειστό της Ελασσόνας, πήραν μέρος οι ομάδες, Πιερικός Κατερίνης, Ασκληπιός Τρικάλων, Γ.Σ. Ελασσόνας.
     Το τουρνουά αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους τεχνικούς των ομάδων να δοκιμάσουν κάποια πράγματα σε συνθήκες αγώνα, μια και οι ομάδες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας.
  Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Πιερικός και η Ελασσόνα θα μετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
            Τα αποτελέσματα με την σειρά που έγιναν οι αγώνες
Ασκληπιός – Πιερικός
1-1 σετ
Ελασσόνα – Πιερικός
2-0 σετ
Ελασσόνα – Ασκληπιός
0-2 σετ







Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνημα με τον μεγάλο χορηγό

   Με αφετηρία της εγκαταστάσεις του μεγάλου χορηγού της ομάδας ξεκίνησαν, τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας των γυναικών του Ασκληπιού.
   Η αποστολή της ομάδας μαζί με τους συνοδούς και αρκετούς φιλάθλους βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ¨ΜΠΟΤΗ & ΣΙΑ Ο.Ε¨, πρατήριο υγρών καυσίμων & υγραερίου που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.
    Στο χώρο της εταιρείας την ομάδα υποδέχτηκε ο κ. Μπότης Αλέκος, εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας και μέσα σε εγκάρδιο κλίμα έγινε η γνωριμία με τους υπεύθυνους της ομάδας τα μέλη, τον προπονητή και της αθλήτριες της αποστολής.
   Η εταιρεία  ¨ΜΠΟΤΗ & ΣΙΑ Ο.Ε¨, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, βοηθώντας την φετινή προσπάθεια αναδεικνύοντας με πράξεις την αγάπη της προς τον αθλητισμό και την νεολαία, βοηθώντας με όποιο τρόπο μπορεί την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς Ασκληπιού για την ανάδειξη του αθλήματος και γενικότερα του αθλητισμού στα Τρίκαλα.

      Οι οικογένεια του Ασκληπιού ευχαριστεί θερμά την εταιρεία για την πολύτιμη βοήθειά της υποσχόμενη ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την άνοδο του αθλητισμού στα Τρίκαλα .



Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μια νέα συνεργασία

Ασκήσεις με βάρη για τις γυναίκες του Ασκληπιού

    Ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιελάμβανε η χθεσινή μέρα για το τμήμα των γυναικών με την παρουσία του κ. Σαρογλάκη Γιώργου, καθηγητή ΤΕΦΑΑ Τρικάλων στο μάθημα της "Μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη "
   Το πρόγραμμα της προπόνησης δόθηκε από τον κ. Σαρογλάκη με τις οδηγίες του οποίου αναλύθηκαν ο τρόπος χρήσης των βαρών αλλά και η σωστή εκτέλεση της κάθε άσκησης έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αποφεύγοντας τυχόν τραυματισμούς κατά την άσκηση με βάρη.

  Ο Σαρογλάκης Γεώργιος είναι μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδάσκει το μάθημα της "Μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη " στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Είναι κάτοχος πτυχίου Τ.Ε.Φ.Α.Α του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακού στην κατεύθυνση " Άσκηση και Υγεία " του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και έχει ειδικότητα Άρση Βαρών. Υπήρξε πρωταθλητής διεθνής κριτής και προπονητής της Άρσης Βαρών και εθνικός προπονητής σε άτομα με ειδικές ανάγκες στο άθλημα της Άρσης σε πάγκο με διεθνείς επιτυχίες και μετάλλια.   Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή περιοδικά στον τομέα της Άρσης Βαρών, της  άσκησης σε πληθυσμούς γυμναστηρίων  και έχει κάνει σχετικές παρουσιάσεις σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Επίσης έχει γράψει  βιβλίο στην άρση βαρών.
Η οικογένεια του Ασκληπιού ευχαριστεί θερμά τον κ. Σαρογλάκη για την πολύτιμη προσφορά στην προετοιμασία της ομάδας   


Αναμνηστική φώτο με τον Προπονητή του Ασκληπιού
Δεξιά: Σαρογλάκης Γιώργος
Αριστερά: Καμινάρης Βαγγέλης



Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη Γούλα Θέμη

…Η μάθηση και η άθληση διαμορφώνουν καλύτερους ανθρώπους

            Προπονητής τα τελευταία χρόνια του ανδρικού τμήματος και υπεύθυνος των ακαδημιών. Έχει συνδυάσει την παρουσία του στην ομάδα με αρκετές επιτυχίες (ιδιαίτερα στα αναπτυξιακά τμήματα) τα τελευταία χρόνια, και μέσα από την δουλειά στις ακαδημίες έχει τροφοδοτήσει τα αγωνιστικά τμήματα με πολλούς αθλητές και αθλήτριες πολλοί από τους οποίους βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών σε όλη την Ελλάδα.
            Με την ευκαιρία έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου δέχτηκε να μιλήσει στο Blog του Ασκληπιού

1. Άλλη μία χρονιά στο τιμόνι του ανδρικού τμήματος. Δώστε μας μια εικόνα του ανδρικού Βόλει τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα.
Υπάρχει ένας σταθερός κορμός από μεγάλους σε ηλικία παίκτες και ένας αριθμός από παίκτες που προέρχονται απ’ τις ακαδημίες του συλλόγου. Το επίπεδο των πρώτων είναι σταθερό σε αντίθεση με τους μικρούς οι οποίοι γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά αφού τελειώνουν το σχολείο δύσκολα μένουν κοντά στην ομάδα με συνέπεια να χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για να κρατάμε το επίπεδο της ομάδας ψηλά.

2. Μετά από 15 μέρες με τους αθλητές στην προετοιμασία, πως βλέπετε το μέλλον του ανδρικού τμήματος;
Το ενθαρρυντικότερο όλων είναι ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά και στόχους υψηλούς.

3. Τι στόχους θα βάζατε για την νέα χρονιά σε όλα τα τμήματα των ανδρών; (Άνδρες-Έφηβοι-Παίδες-Παμπαίδες)
Στο αντρικό τμήμα στόχος είναι καταρχήν να παίρνουν παιχνίδια οι μικροί και να ανεβάζουν έτσι το επίπεδό τους, αξιοπρεπής εμφάνιση στο πρωτάθλημα και βλέψεις για τερματισμό στις πρώτες θέσεις. Για τους εφήβους και τους παίδες πρωτιά στην περιφέρεια και έξοδο στους ομίλους του Πανελληνίου πρωταθλήματος και αν είναι δυνατόν καλύτερη εμφάνιση από την προηγούμενη χρονιά. Για τους παμπαίδες προσπάθεια για καλή οργάνωση και σταθερές βάσεις, επίσης  προσέλκυση παιδιών που έχουν να δώσουν αλλά και να πάρουν από το άθλημα.

4. Είχατε την τιμή σαν προπονητής καταρχήν την προηγούμενη χρονιά  ένας  αθλητής σας (Βήτας Σ.) να  κληθεί στην Εθνική Παίδων, μόλις πρόσφατα άλλος αθλητής (Ντινόπουλος Μ.) στην 22άδα της Εθνικής Εφήβων για την FIVB, να μετακομίζει στην Α2 και στον Πανελλήνιο και άλλος (Μακράκης Δήμος) στην Α1 και στον ΠΑΟΚ. Τι σημαίνει αυτό για έναν προπονητή;
Όλα αυτά σημαίνουν πρώτον ότι η δουλειά που γίνεται όσον αφορά την προπόνηση είναι προς την σωστή κατεύθυνση έτσι ώστε να μεγιστοποιεί τις αθλητικές ικανότητες κάθε παίκτη, δεύτερον ανταμοιβή για τους κόπους και τις προσπάθειες των παιδιών αλλά και τους δικούς μου  και τρίτον υπερηφάνεια προσωπική για τα παιδιά που θα συνεχίσουν σε υψηλότερο επίπεδο θα γίνουν καλύτεροι αθλητές θα δώσουν ακόμα πιο πολλά στο άθλημα και θα κερδίσουν ακόμα περισσότερα.

5. Υπεύθυνος των ακαδημιών του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Πως βλέπεις αυτό το κομμάτι της δουλειά σου και τι είναι αυτό που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα έτσι ώστε περισσότερα αγόρια και κορίτσια να έρθουν κοντά στο άθλημα;
Η ενασχόλησή μου με τις ακαδημίες μετά από αρκετά χρόνια ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα και πιστεύω όταν ήταν πολύ καλή απόφαση και για μένα αλλά και για το σύλλογο. Για μένα γιατί με έκανε να αναπροσδιορίσω τη θέση μου σαν δάσκαλος του αθλήματος, με έκανε να σκεφτώ πολλά ουσιώδη πράγματα και να γίνω καλύτερος σαν προπονητής και σαν άνθρωπος. Το να διδάσκεις το άθλημα σε παιδιά με τεράστια διαφορά επιπέδου και ειδικά σε παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα είναι μια άσκηση μυαλού πάνω απ’ όλα, αν θέλεις να κάνεις την εκμάθηση διασκεδαστική και ελκυστική για τους μικρούς αθλητές έτσι ώστε να τους κεντρίσεις το ενδιαφέρον και να τους κρατήσεις κοντά στο άθλημα. Είναι πολύ βασικό αυτό για να προσελκύσεις αρκετά παιδιά να ασχοληθούν με το βόλεϊ, γιατί είναι ένα δύσκολο τεχνικά άθλημα που απαιτεί μεγάλη υπομονή και επιμονή απ’ τους νεαρούς αθλητές. Για το σύλλογο ήταν καλή απόφαση, γιατί πιστεύω ότι με τους βοηθούς μου οργανώσαμε τις ακαδημίες καλά, έτσι ώστε να έχουμε αρκετά παιδιά και να μπορούμε να πλαισιώνουμε τα αγωνιστικά τμήματα με νέους αθλητές.

6. Τι θα λέγατε στους συντελεστές της ομάδας αθλήτριες –Διοίκηση-γονείς, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας από την πλευρά του να προσφέρει για το καλό του συνόλου;
Θα έλεγα ότι χρειάζεται περισσότερη αγάπη, ανιδιοτέλεια και προσπάθεια  από όλους έτσι ώστε να ανεβάσουμε ψηλά ένα υπέροχο άθλημα που πλάθει υπέροχους ανθρώπους.

7. Κατά την γνώμη σας πότε ένας προπονητής μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένος και τι είναι αυτό που χρειάζεται ένας προπονητής για να πετύχει στο έργο του;
Ένας προπονητής πρέπει να έχει:  αγάπη και βαθειά γνώση για το άθλημα, αγάπη για τους αθλητές του, ανιδιοτέλεια και καλό κριτικό πνεύμα για να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε όλες τις καταστάσεις που παρουσιάζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω απ’ αυτόν με γνώμονα πάντα το καλό των αθλητών του. Έχοντας όλα αυτά ο προπονητής, όταν μια ομάδα θα του εξασφαλίσει συνθήκες εργασίας καλές, πιστεύω ότι μπορεί να «πλάσει» αθλητές που θα φτάσουν ψηλά. Αυτά ισχύουν για έναν σύλλογο σαν τον δικό μας που ασχολείται πιο πολύ με τα αναπτυξιακά τμήματα, σε πιο ψηλό επίπεδο  πετυχημένος προπονητής θεωρείτε αυτός που φέρνει καλά αποτελέσματα, τα οποία όσο πιο μακροχρόνια είναι τόσο καλύτερα για όλους.

8. 2014. Πως βλέπετε το Βολεϊ σε τοπικό αλλά και Εθνικό επίπεδο και τι είναι αυτό που θα πρέπει να γίνει για να ¨πάει¨ το άθλημα ένα βήμα πιο πέρα;
Το Βόλεϊ πέραν του ότι είναι παραμελημένο άθλημα, η ομοσπονδία μας δεν έχει κάνει ποτέ οργανωμένες προσπάθειες να το αναπτύξει στη βάση του. Έτσι ώστε  η εικόνα που περνάμε σήμερα προς τα έξω να δείχνει ακριβώς ότι ό,τι και να έχει γίνει προέρχεται από προσπάθειες ανθρώπων και συλλόγων που έχουν αγαπήσει και προάγει το άθλημα. Για να αλλάξει η εικόνα αυτή πρέπει η ομοσπονδία να αναπτύξει το άθλημα στη βάση του, να προσελκύσει περισσότερα παιδιά, για να βγάλουμε περισσότερους αθλητές, γιατί αυτοί είναι η δύναμη του αθλήματος.

9. Σχολείο-Αθλητισμός. Πως μπορεί ο σύγχρονος μαθητής να συνδυάσει την μάθηση με την άθληση όταν είναι αναγκασμένος να βρίσκεται συνεχώς μεταξύ Σχολείου και φροντιστηρίου;
Η μάθηση και η άθληση είναι απ’ τη φύση τους παρεμφερείς δραστηριότητες. Η μάθηση στην Ελλάδα σήμερα όμως έχει καταντήσει παράλογη. Πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτό παίζουν βέβαια οι γονείς. Πιστεύω ότι το παιδί που έχει ταλέντο ή τέλος πάντων αγαπάει το άθλημα μπορεί να συνδυάσει και τα δυο και είμαι βέβαιος ότι αυτός που θα τα καταφέρει, θα γίνει πολύ καλύτερος άνθρωπος.

10. Τι θα πρέπει να κάνει ο φίλαθλος για να βοηθήσει την προσπάθεια παικτών-προπονητή-Διοίκησης για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα; (και δεν εννοούμε την νίκη αυτή καθαυτή)
Ο φίλαθλος θα πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα αλλά και σε απόσταση. Όταν λέω κοντά εννοώ ότι πρέπει να είναι παρών σε όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου. Και όταν λέω σε απόσταση εννοώ ότι δεν πρέπει να επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο στο έργο των προπονητών και της διοίκησης  έχοντας πάντα στο μυαλό του, ότι πάνω απ’ όλα είναι το καλό των παιδιών και κατ΄ επέκταση της ομάδας.

11.Τι θα λέγατε σε ένα παιδί έτσι ώστε να του κεντρίσετε το ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το Βόλει;
Να ασχοληθεί με ένα υπέροχο άθλημα στο οποίο δουλεύοντας σταθερά και μεθοδευμένα μπορεί να διακριθεί και να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Περισσότερο σίγουρος όμως αισθάνομαι ότι μπορώ να πείσω κάποιον να ασχοληθεί με το βόλεϊ αν καταφέρω να τον βάλω μέσα στο γήπεδο έστω και για μία φορά. 

Τρίκαλα 15/9/2014

Για το asaskv25.blogspot.com


Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Κληρώσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου 2014-15

  Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13/9 οι κληρώσεις του κυπέλλου των πρωταθλημάτων Β΄ Εθνικής ανδρών, γυναικών, του τοπικού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών καθώς επίσης και ο καταρτισμός των ομίλων των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΚΕΛ για την νέα αγωνιστική περίοδο.
   Στο κύπελλο ανδρών ο Ασκληπιός αντιμετωπίζει την Αργώ Βόλου, ενώ οι γυναίκες περνούν χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Γ.Σ. Αλμυρού- Α.Ο. Σουφλαρίων.
    Στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής οι άνδρες ξεκινάνε εντός έδρας με την Α.Ε. Λάρισας, ενώ οι γυναίκες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Φθία Λαμίας.
     Στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα έγιναν καταρτισμοί ομίλων με γεωγραφικά καταρχήν κριτήρια για την όσο το δυνατόν καλύτερη διεξαγωγή.
     Στους εφήβους λόγω της μικρής συμμετοχής σχηματίστηκε ένας όμιλος όπου σε διπλούς αγώνες θα βγεί ο πρωταθλητής της ΕΣΠΕΚΕΛ. Η πρώτη αγωνιστική περιλαμβάνει τους αγώνες
Αργώ Βόλου-Γ.Σ. Λαμίας
ΣΠΑ Καρδίτσας-Ασκληπιός
      Στις νεάνιδες διαμορφώθηκαν 2 όμιλοι (Βόρειος με 7 ομάδες και Νότιος με 4 ομάδες). Πρωτάθλημα ενός γύρου, οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση όπου θα διασταυρωθούν χιαστί σε διπλούς αγώνες για την πρόκριση στο Final 4 της Περιφέρειας.
1η Αγωνιστική
Ε.Α. Λάρισας- Ασκληπιός
      Στους παίδες καταρτίστηκαν 3 όμιλοι των 3 ομάδων, πρωτάθλημα 2 γύρων οι 3 πρώτοι και ο καλύτερος δεύτερος στο Final 4 της Περιφέρειας. Ο Ασκληπιός μετέχει στον 3ο όμιλο με ΣΠΑΚ και Δεσκάτη. Πρώτη αγωνιστική Ρεπό.
    Στις κορασίδες (ο Ασκληπιός μετέχει με 2 ομάδες) καταρτίστηκαν 5 όμιλοι των 7 ομάδων. Προκρίνονται για την επόμενη φάση οι 3 καλύτεροι του ομίλου και ο καλύτερος τέταρτος. Με συνεχείς διασταυρώσεις θα προκύψουν οι 4 ομάδες του Final 4 της Περιφέρειας.
      Ο Ασκληπιός Α΄ μετέχει στον 5ο όμιλο μαζί με Ελασσόνα, Φιλ/κο Τρικάλων, Παλαμά, ΣΠΑ Καρδίτσας, Α.Ο Καλαμπάκας και Α.Ο. Σουφλαρίων Β΄, ενώ ο Ασκληπιός Β΄ στον 1ο όμιλο μαζί με Γ.Σ. Τυρνάβου, Φιλ/κος Λάρισας, Α.Ο. Σουφλαρίων, Ε.Α. Λάρισας Β΄, Δεσκάτη και Αμπελώνα.


Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Έναρξη Ακαδημιών 2014-2015

   Αρχή για την νέα χρονιά για τους μικρούς φίλους του Βόλει. Το Σαββατοκύριακο 13-14/9/2014 ξεκινούν οι προπονήσεις των ακαδημιών του Συλλόγου στα δύο Κλειστά Γυμναστήρια της Πόλης.
      Πιστοί στην άποψη ότι η ανάπτυξη είναι το Α και το Ω για έναν σύλλογο και θέλοντας να δώσουμε την δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους μικρούς φίλους να ασχοληθούν με το άθλημα, ξεκινάμε και αυτή την νέα χρονιά.
      Αρχή θα γίνει με τα πρώτα τμήματα που θα λειτουργήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο και είναι:
Σάββατο 13/9
Κλειστό Γυμναστήριο 5ου Γυμνασίου
9:30-10:30
10:30-11:30
Κλειστό Γυμναστήριο Μπάρας
14:00-15:00
Κυριακή 14/9
Κλειστό Γυμναστήριο 5ου Γυμνασίου
11:30-12:30
Κλειστό Γυμναστήριο Μπάρας

13:00-14:00

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνημα για τους άνδρες του Ασκληπιού

   Με την πρώτη συγκέντρωση για την νέα χρονιά ξεκίνησε η προετοιμασία του ανδρικού τμήματος του Ασκληπιού.
   Το απόγευμα της Κυριακής 31/8 βρέθηκαν στο Πάρκο του Αϊ Γιώργη οι αθλητές που πρόκειται να απαρτίζουν τα ανδρικά τμήματα, όπου μετά τις καθιερωμένες ευχές για την νέα χρονιά, ενημερώθηκαν για τους στόχους της ομάδας για την νέα χρονιά στα πλαίσια της συμμετοχής του τμήματος των ανδρών στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, καθώς και για το πρόγραμμα των προπονήσεων για τις επόμενες μέρες.

     Το πρόγραμμα των πρώτων ημερών περιλαμβάνει ασκήσεις φυσικής κατάστασης πριν η ομάδα μπεί στο γήπεδο 







Αρχειοθήκη