English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόκριση της Εθνικής στα Τρίκαλα


Στην επόμενη φάση του  Προολυμπιακού
η Εθνική Ανδρών του Βόλει
ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
3-0
Με τον καλύτερο τρόπο πήρε την πρόκριση για τη συνέχεια του Προολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ των ανδρών η Εθνική ομάδα.
Η επόμενη φάση του τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 27 Νοεμβρίου. Θα συμμετάσχουν έξι ομάδες με το εισιτήριο για την τελική φάση του προολυμπιακού τουρνουά να παίρνει η πρώτη ομάδα του ομίλου.
Οι παίχτες του Αλέκου Λεώνη επιβλήθηκαν της Βοσνίας με 3-0 σετ στο κλειστό των Τρικάλων και σε συνδυασμό με τη νίκη με το 3-1 σετ του Σαββάτου πήραν την πρόκριση για τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, έχοντας κάνει το «δυο στα δύο».
Οι διεθνείς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στο σημερινό αγώνα και έχοντας κυριαρχία και υπεροχή στο σερβίς, στα μπλοκ και στους άσσους πήραν μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε ότι δεν μπορούσε να κάνει και τίποτα ιδιαίτερο στους δύο αυτούς αγώνες.
Οι στιγμές που έζησε το κλειστό των Τρικάλων μετά τη λήξη του παιχνιδιού ήταν ανεπανάληπτες. Οι φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο μπήκαν μέσα και αποθέωσαν τους διεθνείς. 
Έχοντας ξεπεράσει κάθε προσδοκία οι φίλαθλοι των Τρικάλων γέμισαν ασφυκτικά για δεύτερη μέρα το Δημοτικό κλειστό, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι διψά για τέτοια γεγονότα και ότι θα είναι πάντα κοντά στην Εθνική Ομάδα.

Τα σετ: 25-18, 25-18, 25-12.
Ελλάδα (Αλέκος Λεώνης): Πετρέας 7 (4/6 επ., 3 μπλοκ), Καριπίδης 6 (6/13 επ., 47% υπ.), Σμαραγδής 7 (2/6 επ., 2 μπλοκ, 3 άσοι), Ρουμελιώτης 16 (11/18 επ., 3 μπλοκ, 2 άσοι), Φράγκος 14 (9/14 επ., 1 μπλοκ, 4 άσοι), Προύσαλης 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Στεφάνου (λ, 67% υπ.), Παπαδημητρίου (λ), Κουρνέτας, Σαρικεϊσογλου, Ασπιώτης 3(3/4επ.)
Βοσνία(ΝίκολαΜατιάσεβιτς): Τέσιτς3(2/2επ.,1μπλοκ),Μπεζντρόμπ 9 (7/12 επ., 58% υπ., 2 άσοι), Μουστεντάνοβιτς 1 (1/10 επ., 100% υπ.), Μπόζιτς 15 (14/26 επ., 1 μπλοκ), Χαλίλοβιτς 1 (1 άσος), Τσερέμιτζιτς 3 (2/8 επ.,1μπλοκ),Τσουράν(λ,32%υπ.),Νόβοκνετ,Τσόλο1(1/1επ.),Σορμάζ1(1/5επ.,50%υπ.).
Μετά τον αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέκος Λεώνης, τόνισε: «Κάναμε ένα πολύ καλό βήμα σε όλη τη διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείξαμε ένα σημαντικό μέρος των δυνατοτήτων μας, ενόψει των αγώνων του Νοεμβρίου, που θα είναι σαφώς σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί τίμησαν την Εθνική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αγωνιστικής εξέλιξης. Θα μπουν και νέα παιδιά στη 12άδα και αυτή η ομάδα θα έχει μεγάλες δυνατότητες». 
Από την πλευρά του, ο Νικόλα Ματιάσεβιτς τόνισε πως: «Δυστυχώς, δεν καταφέραμε σήμερα να κοντράρουμε την ελληνική ομάδα. Είχαμε προβλήματα στην υποδοχή, κάναμε εύκολα λάθη και η Ελλάδα δίκαια νίκησε και προκρίθηκε»










Αρχειοθήκη