English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η πορεία του Ασκληπιού μέχρι τα τελικά


   Η ομάδα των Κορασίδων του Ασκληπιού μετέχει για πρώτη φορά στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ρίχνοντας μια ματιά προς τα πίσω, αξίζει να φωτίσουμε λίγο την πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα.
    Η ομάδα των κορασίδων μετείχε στον 3ο όμιλο της ΕΣΠΕΚΕΛ (με συμμετοχή 10 ομάδων) όπου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κατέλαβε την 2η θέση, πίσω από την Ε.Α. Λάρισας.
      Στα προκριματικά για την είσοδο στο Final 4 της περιφέρειας αντιμετώπισε την ομάδα του Α.Ψ.Λ. Μεδεών την οποία και απέκλεισε με νίκη 3-0 στο ΕΑΚ Τρικάλων και χάνοντας με 3-2 στο Κλειστό του Διστόμου, παίρνοντας το εισιτήριο για το Final 4 της Περιφέρειας.
       Στο Final 4 που έγινε στο Κλειστό του Τυρνάβου οι κορασίδες του Ασκληπιού πήραν την 2η θέση νικώντας διαδοχικά τον Φιλ/κό Λαρισαϊκό με 3-2 και τον Φιλ/κο Αμπελώνα με 3-0. Στον τελευταίο αγώνα γνώρισαν την ήττα από την Ε.Α. Λάρισας με 3-1 κερδίζοντας έτσι την 2η θέση στην Περιφέρεια. Μια θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του πανελληνίου Πρωταθλήματος.
      Στα προκριματικά που έγιναν στα τέλη του περασμένου Απριλίου, μετείχαν οι 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας χωρισμένες σε 4 ομίλους.
       Ο Ασκληπιός συμμετείχε στους 2 ομίλους του Βορρά, οι αγώνες του οποίου έγιναν στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα.
       Στην διαδικασία των ομίλων, με 2 νίκες και 1 ήττα (νίκη 3-0 επί των Μουδανιών, 3-0 επί του Πιερικού και ήττα 1-3 από την Ελπίδα Αμπε/πων) πήρε την 2η θέση και το εισιτήριο για την οκτάδα, με αντίπαλο τον Ηρακλή Ιωαννίνων που ήταν ο 1ος του άλλου ομίλου. Παίζοντας εκπληκτικό volley δεν έδωσε κανένα περιθώριο στην ομάδα των Ιωαννίνων κερδίζοντας το παιχνίδι με 3-0 σετ (25-19, 25-16, 25-8) παίρνοντας συγχρόνως το εισιτήριο για τα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
      Στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνουν στα Τρίκαλα 21-23/6 παίρνουν μέρος οι ομάδες. Παναθηναϊκός Α.Ο. Ελπίδα Αμπελοκήπων, Ηρακλής Κηφισιάς και Α.Σ. Ασκληπιός.
    Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων όπως έχει προκύψει από την κλήρωση της Ομοσπονδίας Volley (Ε.Ο.ΠΕ) είναι:

21/6  18:00  Ηρακλής Κηφισιάς – Ελπίς Αμπελοκήπων
21/6  20:00 Α.Σ. Ασκληπιός – Παναθηναϊκός Α.Ο
22/6  17:00 Ελπίς Αμπελοκήπων - Παναθηναϊκός Α.Ο
22/6  19:00 Α.Σ. Ασκληπιός - Ηρακλής Κηφισιάς
23/6  14:00 Ηρακλής Κηφισιά ς- Παναθηναϊκός Α.Ο
23/6  16:00 Ελπίς Αμπελοκήπων  - Α.Σ. Ασκληπιός





Αρχειοθήκη