English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πρωταθλητής ο Ασκληπιός Τρικάλων


ΣΠΑ Καρδίτσας – Ασκληπιός Τρικάλων
2-3
Στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας οι Παμπαίδες του Ασκληπιού

Έγραψε ιστορία η ομάδα των Παμπαίδων του Ασκληπιού Τρικάλων με την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Κεντρικής Ελλάδας. Μετά τη χθεσινή του νίκη στον ημιτελικό του Final 4 που έγινε στους Σοφάδες Καρδίτσας, ήρθε σήμερα 8/5/2011, η νίκη στον τελικό, με αντίπαλο την ομάδα του ΣΠΑ Καρδίτσας. Με την σημερινή κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι Παμπαίδες του Ασκληπιού καταλαμβάνουν θέση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Άδικο είναι όμως που κάποιοι φέτος αποφάσισαν να μην διεξαχθεί τελική Πανελλήνια φάση, στερώντας το δικαίωμα από αυτά τα παιδιά να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία. Μεγάλη η ευθύνη της Ομοσπονδίας του Βόλεϊ (ΕΟΠΕ) που στην ανάγκη εξοικονόμησης κάποιων χρημάτων στερούν από παιδιά τη χαρά του αθλητισμού, αποκλείοντας συγχρόνως τις ομάδες της περιφέρειας από μια τέτοια συμμετοχή.

            Ο σημερινός τελικός ήταν ένας αγώνας για γερά νεύρα. Κρίθηκε στο 5ο σετ ενώ το άγχος ήταν εμφανές και στις δύο ομάδες σε όλη τη διάρκεια.

            Στο πρώτο σετ που κρίθηκε κυρίως από τα χαμένα σερβίς της ομάδας του Ασκληπιού που σε κανένα σημείο του σετ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, πήγε στην πλευρά του ΣΠΑ Καρδίτσας με 25-20.

            Στο δεύτερο σετ ο Ασκληπιός μπήκε από την αρχή μπροστά στο  σκορ 2-8, 9-14 και με όπλο το καλό σερβίς πήρε το σετ με 13-25 κάνοντας  το 1-1.

            Στο τρίτο σετ αντί να υπάρχει συνέχεια ο ΣΠΑ Καρδίτσας με πολύ καλές ενέργειες ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, 6-1, 19-9, πήρε τελικά το σετ με 25-11.

            Στο τέταρτο σετ ο ΣΠΑ Καρδίτσας ξεκίνησε δυνατά κάνοντας το 7-3, αλλά με άμεση αντίδραση ο Ασκληπιός έκανε το 8-8, αλλά και νέα ισοπαλία 12-12. Από εκεί ο Ασκληπιός πήρε ένα μικρό προβάδισμα καταφέρνοντας στο τέλος να πάρει το σετ με 22-25 κάνοντας το σκορ 2-2.
            Στο πέμπτο σετ ίδια εικόνα. Ο ΣΠΑ Καρδίτσας προηγήθηκε με 6-3 και από εκεί και πέρα αφού έγινε το 6-6, ο Ασκληπιός ήταν καταιγιστικός κερδίζοντας το σετ με 10-15 και τον τίτλο του Πρωταθλητή Κεντρικής Ελλάδας.
            Για την ιστορία τα σετ (με 1η την Ομάδα του ΣΠΑ Καρδίτσας)
1ο 25- 20 σε 27΄, 2ο 13-25 σε 17΄, 3ο 25-11 σε 22΄, 4ο 22-25 σε 32΄, 5ο 11-15 σε 20΄.
Επαιξαν:
Α.Σ. Ασκληπιός (Γούλας Θ.) Θάνος , Κερασοβίτης, Μακράκης, Αναγνώστου, Βήτας Σ., Βήτας Ι., Παπάς Δ., Παυλίδης, Οικονόμου, Παπάς Σ., Σαράντης.

















Αρχειοθήκη