English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το ταξίδι της Α2

Η πορεία μέσα από αριθμούς

   Το ταξίδι της φετινής πορείας στην Α2 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο απ΄την Πολίχνη της Θεσ/νίκης και τελείωσε πάλι στη Θες/νίκη και στο ΄Κατσάνειο΄  Μια πορεία που πρόσφερε πολλές συγκινήσεις, γεμάτη με καλές και κακές στιγμές και που φτάνοντας στο τέλος της διαδρομής βρήκε όλους τους ταξιδιώτες με μια τεράστια ικανοποίηση στο βλέμμα για την μεγάλη επιτυχία και κατάκτηση του στόχου.
   Θα άξιζε τον κόπο μια αναδρομή στο φετινό ταξίδι μέσα απ΄τις υπέροχες εικόνες που προσφέρουν οι αριθμοί.
    Στην ομάδα των γυναικών συμμετείχαν 16 παίκτριες με μέσο όρο ηλικίας τα 17,6 χρόνια και Μ.Ο ασχολίας με το volley τα 8 χρόνια.
  Στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα συγκέντρωσε 28 βαθμούς με 11-5 νίκες που την φέρνουν στην 2η θέση από άποψη νικών μετά τους Μακεδόνες, ενώ παίχτηκαν για την ομάδα του Ασκληπιού 62 σετ και από αυτά τα 35 ήταν νικηφόρα ενώ χάθηκαν 27. Απ΄ τις 11 νίκες οι 5 χρειάστηκαν ταί μπρέϊκ ενώ δεν έχει χαθεί κανένα παιχνίδι που πήγε στο 5ο σετ.
   Απ΄ τις 11 αυτές νίκες οι 6 έγιναν εντός και οι 5 εκτός, ενώ απ τους συνολικά 28 βαθμούς οι 13 πάρθηκαν στον 1ο γύρο και οι 15 στον 2ο.          
  Η φετινή πορεία ξεκίνησε ενώ στο τιμόνι της ομάδας ήταν ο Κ. Καμινάρης ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα στις πρώτες 6 αγωνιστικές με απολογισμό 3 νίκες και 8 βαθμούς. Απ΄ την 7η αγωνιστική στο τιμόνι της ομάδας βρέθηκε η μέχρι πρότινος βοηθός κ. Παναγιάρη (παλιά αθλήτρια της ομάδας) η οποία κατάφερε με ένα σερί 8/2 νίκες και 20 βαθμούς, να οδηγήσει την ομάδα στην 5η θέση της βαθμολογίας, 4 βαθμούς πριν τα play-off για την Α1.
   Στους 16 αυτούς αγώνες ο Ασκληπιός έχει κερδίσει συνολικά 1294 πόντους ενώ έχει χάσει 1296. Απ αυτούς έχει κερδίσει από προσπάθειες της ομάδας 893 πόντους ενώ έχει χάσει 618 με συντελεστή κερδισμένων/χαμένων πόντων 1,4. Από τους 893 κερδισμένους πόντους είχαμε από μπλόκ 108, σερβίς 157, επίθεση 628, ενώ οι χαμένοι προήλθαν από υποδοχή 131, μπλοκ 114, σερβίς 106, επίθεση 267. Εκφράζοντας ποσοστιαία όλα τα παραπάνω η τμηματική απόδοση της ομάδας ήταν στην υποδοχή 58%, στο μπλοκ 30%, στο σερβίς 63% (άσσους και δύσκολα) και στην επίθεση 41%.
  Όλα αυτά επιτεύχθηκαν από τις παρακάτω αθλήτριες που η κάθε μια συνέβαλε με τον τρόπο της, είτε ήταν μέσα στο γήπεδο είτε εκτός των γραμμών. Ένα μεγάλο μπράβο για την Λιούλιου Μαρία, η αρχηγός, Γεωργοπούλου Αθηνά, Γιάννη Βερόνικα, Βουλγαράκη Κων/να, Χατζηχριστοδούλου Ασπασία, Γκουτζιούπα Εύα, Κοτσίρα Δώρα, Τόλλιου Ελένη, Μακράκη Γεωργιάννα, Ντιρογιάννη Αγγελική, Προβίδα Καλλιόπη, Γατσά Ειρήνη, Γεωργίου Μαρία, Βαλληνδρά Ελένη, Χύτα Μαριάννα, Παπαθεοδώρου Ευαγγελία.


Αρχειοθήκη